Mexicanske desserter

Mexicanske desserter er ikke det første man tænker på, når man snakker om det mexicanske køkken. Men med nogle af de utroligt lækre muligheder der er, burde det måske være.

Crema Catalana

Desserten er importeret fra det catalanske område i Spanien og er en cremet dessert, der er nem at tilberede og endnu nemmere at spise.

Ingredienser

  • 4 æggeblommer
  • 2 dl mælk
  • 140 stødt melis
  • 1 kanelstang
  • 1 citronskal
  • 1 tsk vanilieekstrakt
  • 1 spsk majsmel

Tag en pande og hæld mælken i. Tilsæt derefter citronskallen, vanilieekstrakt og kanel. Bring det i kog og lad det simre et par minutter.

Pisk æggeblommerne energisk mens der hældes majsmel og melis i. Bliv ved til blandingen er tyk og hæld det over mælken under kraftig omrøring.

Opvarmes til det bliver tykt og lad det så køle i køleskab i et par timer. Lækkert.

Ensaimadas

Ensaimadas

Denne opskrift på sødt brød vil kunne få alle til at gå efter de ting, der anbefales af madpyramiden.

Ingredienser

  • 2 store æg
  • 24 cl mælk
  • 114 g sukker
  • 450 g mel
  • 170 g smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 tsk tørgær
  • 1 tsk salt

Varm mælken og opløs gæren i. Bland derefter sukker, salt og mel og kom blandingen i mælken. Rør med en røremaskine i cirka 2 minutter eller til dejen er glat. Tilføj æggene og hæld olien. Bland godt. Ælt dejen indtil alle ingredienserne er godt blandet.

Dæk af med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve i en time. Ælt igen og rul derefter dejen ud med en kagerulle. Pensl med smør og rul dejen sammen. Efterlad den i endnu en time. Dejen snoes og bag ved 190 grader i 45 minutter. Fantastisk.

Leche Frita

Leche Frita

Få steder ville være modige nok til at kalde en ret for stegt mælk. Især fordi det er lavet ved kogning og stegning. Men det er grundlaget for denne lækre ret. Gode desserter bliver ikke lettere end dette.

Ingredienser

  • 2 æg
  • 120 cl mælk
  • 114 g sukker
  • 450 cl olivenolie
  • 1 tsk solsikkeolie
  • 114 g majsmel
  • 1 stang kanel

Bring mælken i kog og tilsæt majsmel og sukker. Tilsæt derefter kanel og kog videre i 10 minutter. Rør ofte.

Hæld derefter blandingen i en form og lad den køle til stuetemperatur. Mens det køler, vil det størkne. Skær resultatet i firkanter på cirka 5 centimeter. Dæk resultatet med æg og steg ved middelvarme. Mælk har aldrig før smagt så godt.

Mexicanske Torrijas

Torrijas

Denne dessert med stegt brød er en anden favorit hos folk, der kan lide det mexicanske køkken.

Ingredienser

  • 8 æg
  • 120 cl mælk
  • 60 cl honning
  • 114 g sukker
  • 1 hvidt brød

Skær brødet i tykke skiver. Pisk æggene godt. Tilføj sukker til æggene og rør det sammen. Dyp brødskiverne i blandingen. Sørg for at de er dækket helt. Steg til de er gyldne og sprøde. Top af med honning. Uhmmm.

Det er nemt at finde en mexicansk dessert alle kan lide, for de smager alle sammen fantastisk.